Seilskutesuiten

 

På slutten av 1700-tallet og utover hele 1800-tallet var Risør en betydelig sjøfartsby, ja en av de viktigste i Norge. Byen var preget av et rikt borgerskap, mange av dansk og tysk opphav. De bygde opp sin formue på trelastutskiping, sagbruk, skipsbygging og rederivirksomhet. Senere også frakt av is til England. Risørs lune havn og plassering lengst ut i havgapet hadde den perfekte beliggenhet. Seilskutetiden var Risørs storhetstid.
I Seilskutesuiten har vi samlet bilder, halvmodeller, skutemalerier og andre ting som hører til denne glansepoken i Risørs historie. Dekorasjoner av Sigmund Årseth henspeiler også på denne tiden.

Om Seilskutesuiten

Seilskutesuiten igger i et tømmerhus fra 1863. Ca 80 kvadratmeter. To dobbeltrom og ekstra seng i gangen. Hellelagt uteplass i koselig bakgård. Parkering rett ved. 100 m fra torvet og indre havn.
Kjøkken med gammel grue. Fliselagt bad med varmekabel og dusjkabinett. TV med parabolantenne. CD-spiller. Maritimt bibliotek. Trådløst og kablet bredbånd.

Fra Seilskutesuitens gjestebok:

“Et imponerende lite hotell, der alt er tenkt ned til minste detalj. Her er det virkelig hyggelig – Et sted å føle seg hjemme.”
“Godt å ha Seilskutesuiten å komme til.”
“Boforholdene er topp midt i Risør by.”
“Dette var en meget hyggelig overnatting i rom og miljø som overgår det meste.”
“Å være Aktive Fredsreisers gjest er flott, og i tillegg å få bo på en av Det Lille Hotels suiter, gjør helgen perfekt.”