Kapteinsuiten i Buvika

Kapteinene er spesielt utvalgte menn. Rederen vil bare ha de aller beste som skippere på skutene sine. Kapteinen er skipets eneveldige hersker. Hans ord er lov! Før telegrafens tidsalder hvilte et tungt ansvar på kapteinen. Ikke bare hadde han ansvar for skip, mannskap og last. han måtte også være en god forretningsmann og strateg.

Kapteinen oppholdt seg i salongen, det aller helligste, sammen med førstestyrmannen. De spiste av porselenstallerkner, hadde duk på bordet, og ofte en messepike som serverte. Også kapteinens lugar skilte seg ut fra de andres. I sin opphøyde rolle som “nest etter Vårherre” kunne han nok være litt ensom og isolert iblant.

KLIKK HER FOR Å BESTILLE

Om Kapteinsuiten

Kaptein Suiten ligger i det gule huset i Buvika. Den er på ca 45 m2 og har et velutstyrt kjøkken med alt av teknisk utstyr, fliselagt bad med varmeklabler og dusjkabinett, TV med mange kanaler, DVD- og CD-spiller og et maritimt bibliotek. Gratis trådløst bredbånd. Soverommet har en staselig dobbeltseng og i spisestuen finns en ekstra skapseng som kan felles ut. Suiten er innredet med gamle møbler i lys bjerk, passende for en kaptein fra Sørlandet.

Fra Kapteinsuitens gjestebok:

“Hvilket godt hus å bo i! Dere har gjort en fantastisk jobb!”

“Etter en usedvanelig våt og kald sykkeltur fra Grimstad fikk vi ly i Kapteinsuiten. Å hvilken havn!”

“Overnattingen i Kapteinsuiten ble en overraskelse og en utrolig fin ramme rundt vårt besøk under Risør Kammermusikkfest..”

“Hyggelig å bo i et hus med sjel, og utsikt over båthavn og sommervær.”

“Dette var akkurat hva vi trengte! Kapteinsuiten har gitt oss alt vi trengte for en fullkommen helg der batteriene til to småbarnsforeldre måtte hurtiglades.”

“Her kunne jeg flyttet inn permanent.”

“Et meget smakfullt sted med mange og imponerende detaljer”

“Vi er tilbake her for tredje gang, og som alltid er det en skjønn opplevelse.”

“Dette blir limet mellom byen og oss!”

“Vi har feiret vår 5-års bryllupsdag i et Risør i herlig vårprakt! Vi er her i Vatikanet for tredje år på rad. Den samme følelsen er her fortsatt!”

“Fikk en weekend på Sjømannssuitene i 40-års presang – Innertier!”

“For et utrolig vakkert sted!”

“En for meg “Magical mystery tour” endte her på Kapteinsuiten. Et slikt sted gjør at man ønsker at helga aldri tar slutt. Vandring i vakre Risør, kombinert med et nydelig måltid på Stangholmen lørdag kveld, gjorde oppholdet komplett.”

“Takk for et romantisk opphold her i Kapteinsuiten! dere har virkelig klart å gjennomføre kombinasjonen av atmosfære og autensitet fra den gamle “kapteintiden” med moderne og funksjonelle installasjoner fra vår tid”.