Matrossuiten i Buvika

En matros er ingen førstereisgutt. Hans sterke armer har lært å holde roret støtt. Han kjenner skutas organisme og er en del av denne – Tidligere var matros benevnelse på en fullerfaren sjømann i tjeneste på dekk med minst 3 års fartstid. Om han holdt blikket klart gjennom hundre hundevakter, leverte sine tjenester som bestilt, og holdt seg i skinnet under landlov, kunne han stige i hierarkiet og avansere til båtsmann, eller kanskje til og med stile mot offisersmessa..

Gradene som ledet frem til matrostittel var: Dekksgutt, jungmann og lettmatros. I mannskapsmessen hvor disse oppholdt seg var det trangt og spartansk. De av mannskapet som ikke hadde lært å kjenne sin plass før de kom ombord, lærte det fort her.

KLIKK HER FOR Å BESTILLE

Om Matrossuiten

Matros Suiten er på ca 45 m2 på Vatikanets loft. Suiten har et lite velutstyrtkjøkken. Fliselagt bad med varmeklabler og dusjkabinett. Stue, soverom og kjøkken i samme rom. Dobbeltseng og en ekstra skapseng som kan felles ut. TV med mange kanaler, CD-spiller og et maritimt bibliotek. Trådløst bredbånd. Suiten er innredet i røff og rustikk stil med bukkbord og maritime detaljer som taljer og tauverk fra seilskutas dekk.

Fra Matrossuitens gjestebok:

“Et deilig sted. Vi har kost oss! Håper på en helg her neste sommer”.

“Jeg beundrer deres pietet, deres sans for noble farger og at alt er så gjennomført. Bra utvalg med musikk, fine sykler, gode senger og dyner”.

“Takk for en nydelig opplevelse i et fantastisk konsept utført på usedvanelig gjennomtenkt måte. Vi er en gruppe på 9 personer som har overnattet og hatt glede av hver vår del av Det Lille Hotel”.

“Her var det godt å være!”

“Tusen takk for oss. Det var så utrolig koselig å komme til dette herlige stedet. Her får man ro i sjela”.

“Koselig og romslig by. Får lyst til å være her lenger. Fra denne suiten blir Risør enda finere”.

“Kanonsted”

“Vi ankom i strålende solskinn – både ute og inne – For et hotellværelse! Dette oppholde har vært fantastisk. Har ikke vært på noe lignende”.

“Menneskene bak Det Lille Hotel er folk som landet vårt trenger for at ikke hele livskvaliteten skal bli overtatt av diverse kjeder. Sengen og syklene, frokosten og fargene – alt har vært en fornøyelse”.

“Oppholdet har vært en kilde til inspirasjon.”

“Godt å vite hvor en skal dra for å ha det BRA.”

“Tusen takk for et nydelig opphold i et rom fullt av stemning.”

“..Hva skal man si, hvordan skal man uttrykke seg? Hvilke adjektiver skal man lete fram fra prosaens univers for å kunne beskrive dette sted? Jeg leter i sjelen, i språket, i naturen rundt – Kanskje også i den formløse kunsts hemmeligheter – For å klare det. Men så slår det meg; alle mine indre og ytre sanser har blitt blinde.. Fordi jeg ikke lot tiden være fremmed og tyngdekraften lukket, innså jeg ikke at min kamp i skriften var unødvendig.. Før jeg begynte å skrive. For mine blinde sanser vekket i meg det mest fundamentale hos oss mennesker. Stillheten, roen, de lekende taniler uten tvang: Denne glemte evnen til å bare være til – NYTE! Balansen hvor følelsene egentlig ikke finnes før etterpå. Slik er dette sted, skapt for bare å være – Gi rom til å legge vekk kreftene som hele tiden forfører oss. Uendelig vakkert her…”