Konvoisuiten

Konvoisuiten er til ære for Krigsseilernes innsats under krigen. Her samles gjenstander, bilder, litteratur o.a.  for å anskueliggjøre deres historie.

I Risør finnes også ”Konvoibyen”, etablert i 1968. Når krigsseilerne gikk i land fantes ikke noe apparat som tok imot dem. De var lenge glemt uten å få noen anerkjennelse for sine innsater. Ingen fikk krigsmedaljer. De fikk avslag fra Nortraship om krigspensjon og levde ofte under usle kår og med ”krigseilersyndrom”.

Krigsseilerforbundet ble stiftet 1954.I 1968 blev det samlet inn penger sammen med avdøde Erik Bye i TV-aksjonen ”Vi går om bord”. Disse pengene og Husbanken finansierte bygging av 29 boliger for krigsseilerveteranene i Risør. I 1968 kom endelig oppreisningen for krigsseilerne. Man fikk også krigspensjon og tapperhetsmedaljer.

KLIKK HER FOR Å BESTILLE

Om Konvoisuiten

Konvoisuiten er en restaurert gammel transformatorstasjon (72 m2) fra forrige århundreskifte, midt i historiske Risør. Samme sted som våre andre suiter i Kragsgata. Suiten ligger stille, høyt, solfylt og uskjenert tilbaketrukket fra hovedgata. Ca. 150 m. til parkering, torvet og indre havn.

NB! En tung og bratt steintrapp fører opp til huset, så om du er dårlig til beins, eller har små viltre unger så vil en annen av suitene være å anbefale!

Huset er i 2 etasjer: Nede finnes gang, WC, stue/ spisestue / kjøkken og utgang til en stor (25 m2), solfylt og høytliggende terrasse. I andre etasje finnes Bad/WC og 2 soverom med tilsammen 4 senger. I stuen finnes 1 ekstra skapseng som felles ut. Velutstyrt kjøkken. Varmekabel i stue og bad. Kabel TV, CD- og DVD-spiller, ADSL og et lite maritimt Bibliotek. 

Fra Konvoisuitens gjestebok