Lossuiten

 

Los-suiten i Kragsgate 24 er på ca. 70 kvadratmeter og innredet i en lys og sommerlig stil. Den var opprinnelig (1863) høyloftet i en stall. Suiten har to doble soverom – det ene innenfor det andre – og en romslig  stue/spisestue med utgang til en solrik balkong. Stuen er utstyrt med flatskjerm-TV, CD-spiller og et lite, maritimt bibliotek. Trådløst og kablet internett. Suiten har ellers et stort og velutstyrt kjøkken og flislagt dusj/wc med varmekabler. Kort gangavstand til gratis parkering, torvet og indre havn.

KLIKK HER FOR Å BESTILLE

Losvesenet

De eldste bestemmelser om losing finnes i Magnus Lagabøters Landslov av 1276. Det var kongen som utstedte losbrev og bestemte hva en los skulle koste. I 1561 ble det plikt for skipene å bruke los ved inn- og utseiling av havn. Nå gjaldt ikke lenger faste takster, og det førte til kjøpslåing og tvister. Også på andre måter var losyrket preget av hard konkurranse. Losen la seg ofte langt utenfor kysten for å kapre skip før kollegaene. Losen hadde dårlige økonomiske kår – spesielt med tanke på hvor farefylt yrket var – og måtte selv holde båten. Den var ofte i dårlig forfatning og forlis var derfor ikke sjeldne. Når et skip skulle bordes i dårlig vær, festet losen kastelinen rundt livet og hoppet over bord, mens assistenten hans, losgutten – som oftest losens egen sønn – måtte seile losbåten hjem på egen hånd. I seilskutetiden var det på det meste ikke mindre enn 14 loser aktive i Risør. De fleste bodde på Tangen.

 

Fra lossuitens gjestebok:

“Lossuiten -etsted med sjel og harmoni
-et sted hvor hjertet finner ro
-et sted hvor tiden ikkke går, men kommer”

“Hjertelig takk for en fantastisk opplevelse! Lossuiten er det flotteste stedet vi har bodd og vi gleder oss allerede til å komme tilbake.”

“Hello! The hotel was lovely! It looked like a fairy tale house! I really had fun. The coast are great. I love it all.”

“Jeg har hatt noen deilige høstdager her i Risør. Lossuiten føles allerede som “min” leilighet. Flott atmosfære og veldig koselig.”

“Akustikken var upåklagelig for cellospill/øving og forbruket av stearinlys har vært høyt i høstmørket. Dette er virkelig en oase.”

“Et fantastisk hotell!! Norges beste ;o)… og vi har bodd på de fleste..”