Aktiviteter og opplevelser i Risør

Vakre Risør ligger helt ute i havgapet, lunt beskyttet bak skjermende og uberørte holmer og skjær. Den lille byen med omgivelser byr på et vell av muligheter for aktiviteter og opplevelser, for enhver smak og etthvert ambisjonsnivå. 

Båtutleie og charter

Opplev Risørs vakre og uberørte skjærgård! Risør er ikke bare den best bevarte trehusbyen på Sørlandet. Byen har også den best bevarte skjærgården! Det Lille Hotel tilbyr en rekke båter i alle størrelser for utleie og charter. Les mer her!

Vektervandring

Bli med Risørs glade vekter, John Thomas Axelsen, på en vandring gjennom byens idylliske gater og smau, og la ham bringe dere tilbake et århundre eller tre til en tid av hvite seil, da Risør var en av landets travleste havnebyer.

Han forteller om kirkebyggingen på 1700-tallet og bybrannen i 1861, peker på arkitektoniske fornøyeligheter og levendegjør byens spennende historie. Nå og da stopper han opp og peker begeistret på en ugressplante og sier noe om alle ballastplantene vi har langs kysten, takket være seilskutetida.

Men det folk ser ut til å kose seg aller mest med, er alle de små skrønene hans. Kjappe replikker gitt i rett tid. Han blir forresten fornærmet hvis du kaller dem skrøner, for han har hørt de sjøl, av skikkelige folk!

Colin Archer-skøyta Risør II

La vinden rive deg i håret mens du setter seil om bord i Risør II! Den stolte Colin Archer-skøyta, bygget i Risør for Redningsselskapet i 1914, tar deg med på tur i Risørs vakre og uberørte skjærgård.

Her kan du føle elementene mens vinden tar oss med mot en stor kjele nykokt fiskesuppe, eller et strandhugg med dampede blåskjell og frisk drikke.

Erfarne seilere lar deg ta del i arbeidet med å sette seil mens de forteller om vindens egenskaper. Fiskelykken kan også testes om bord. Opplegget tilpasses deres ønsker og ambisjonsnivå.

Skøyta ble i tidligere år brukt til sjøredning og mang en sjømann har følt lettelse ved synet av båten når den kom ridende på bølgetoppene. Etter år med forfall i privat eie ble den hentet tilbake til Risør  på 80-tallet og ble i de følgende årene totalrestaurert. I dag fremstår skøyta som svært vakker og solid, godt vedlikeholdt av en gjeng entusiaster.

Passer for grupper opp til 14 deltakere.

 

Opplev Risørskjærgården i kajakk!

Bli med Havpadleren på tur i Risørs vakre skjærgård. Havpadleren arrangerer kurs og turer tilpasset både nybegynnere og erfarne padlere året rundt. Les mer her!

Havfiske i Skagerrak

Kombiner konferansen eller vennetreffet med en ramsalt opplevelse i havgapet! Bli med en garvet fisker ut på havet og prøv lykken! Tilbered fangsten sammen i suiten – eller la oss sende en mesterkokk! Vi tilbyr guidede fisketurer i den vakre Risør-skjærgården med alt nødvendig utstyr på plass. Det er også mulighet for å leie egen båt for dere som vil friste lykken på egenhånd. Men vær forsiktig!

 

Lindland Natur

Lindland Naturer et opplevelsessted som ligger i enden av en vei du kanskje ikke har visst om, et kvarters biltur inn i landet fra Risør sentrum. Her finner du eksperimentell arkitektur side om side med gamle tømmerhus med gress på taket. Et amfiteater ligger i gressbakken og venter at mennesker skal fylle det.

Den særpregede kunstneren Erik Lindland med frue har gjennom en årrekke utviklet dette stedet. Her er kunst utplassert i naturen, ord og installasjoner til ettertanke. Norges minste og mest orginale brudesuite og en prinsessedo du aldri har sett maken til. Et skogskapell vigslet av selveste biskopen hører med, og ikke minst – kapellets underfundige hage!Her finnes alt fra konseptuell til romantisk og surrealistisk skulptur og arkitektur, med preg av masse humor,erotikk og kjærlighet.

Lindland Natur egner seg godt for en rekke ulike anledninger. En enkel omvisning eller i forbindelse med arrangement av bryllup, blåtur med lunsj, et jubileum, en konferanse, overnatting, kick off. Les mer her!