Mat & Drikke

For våre gruppegjester skreddersyr vi måltider og service i tråd med deres spesielle ønsker. Det Lille Hotel tilbyr en variert og spennende meny i samarbeid med byens beste spisesteder, ikke minst Risør Fiskemottaks utmerkede kjøkken -og råvarer.

Fiskemottakets spesiale er naturlig nok kompromissløst fersk sjømat, men kjøkkensjef Haakon Skåli har et stort repertoar, med utmerked spise også fra landjorden. Kortreist kjøtt, vilt og grønnsaker hentes i stor grad fra Hjembu Gård, noen få kilometer inn i fjorden.

I “Seilet” kan det dekkes opp for opptil 28 gjester og i Sagafjordsuiten for opptil 16. Et tredje alternativ er gamle reder Henriksens standmessige og velbevarte residens på Solsiden. Frokost, lunsj eller vi tryller frem et festbord med flere retters meny . Det Lille Hotels gedigne skalldyrbord er også en sikker sukksess.

Frokost

Frokost serveres hver dag i “Seilet” ved resepsjonen, med hjemmebakt brød, ferskpresset juice, amerikanske pannekaker/lapper, egg og bacon etter ønsker, kaffe og et stort utvalg te sorter.

 

Lunsj

  • Lunsjtapas fra hav og land – variert koldtbord
  • Fiskemottakets kremede fiskesuppe med dagens fangst( )
  • Varierte høye smørbrød ( )

Middag

Forretter

  • Skalldyrsuppe med krabbe og reke-ravioli
  • Ovnsbakt kveite marinert med basilikum, tomatconcassé og hummersaus

Hovedretter

  • Breiflabb “Haricot Vert” med saltbakte rattepoteter og urtesaus
  • Torskerygg, bakt i lardo med jordskokkkrem, rødvinkalvesky pg pommes anna

Dessert

  • Sitronisert karamell med vaniljeiskrem og aprikos-coulis
  • Hvit sjokolademousse med pasjonsfruktsorbét
  • Appelsin créme Brulleé

Temamenyer

  • Det Lille Hotels gedigne skalldyrbord med det meste av det beste fra havet
  • Tapasbord fra hav og land