Matkurs på Det Lille Hotel

Vi reiser mye, ser mye og opplever mye. Vi var lei av vanlige hoteller og søkte noe annerledes. Det vi opplevde i Risør, overgikk våre villeste forhåpninger: Kombinasjonen av byen selv, Det lille hotel og Cecilies matkurs var rett og slett helt magisk!

Hanne Westgaard, daglig leder Beauty Products AS, Oslo

Nå kan Det Lille Hotel tilby spennende matkurs! Matlaging er den perfekte måten å kombinere hygge, teambuilding og en god matopplevelse på. Kurset er lagt opp og blir ledet av matentusiasten Cecilie Schandy Kvernvik, medlem av Eyvind Hellstrøms Hjemmekokklaug.

Cecilie med Eyvind HellstrømI forordet til Cecilie Schandy Kvernviks kapittel i kokeboka “Hjemmekokklaugets første kokebok” skriver Hellstrøm: “Cecilie er en god pedagog og hun brenner for å hjelpe andre til å finne glede og mestring på kjøkkenet. Gjennom enkle pedagogiske fremgangsmåter, tips og triks ønsker hun å gi andre rom for å lykkes på kjøkkenet! Hun ønsker å formidle ideologien, gleden og nysgjerrigheten til Pippi Langstrømpe med utsagnet: ‘Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert!”

Kurskvelden munner ut i en førsteklasses middag laget av deltagerne selv. Cecilie tilpasser kurset til alle nivåer og differensierer etter behov så det er skreddersydd for din gruppe. Målet med kursene er at det skal stimulere matgleden og lære deltagerne å lage feststemte retter som både ser innbydende ut og smaker godt. Underveis vil Cecilie formidle enkle tips og triks, dele sine kunnskaper om smaker og lokale råvarer, og vise hvordan man presenterer maten på en fristende måte. Kursdeltakerne vil motta et eget hefte med oppskrifter og råd man kan bruke hjemme etter endt kurs.

Kursene innledes i spisestuen i Sagafjordsuiten med velkomstdrikke og et kort introduksjonsforedrag av Cecilie. Så deler gruppen seg i lag som går til hver sin suite, der de lager kveldens meny. Cecilie hjelper til og rettleder lagene underveis og viser hvordan maten presenteres best mulig. Etter festmiddagen kan de nyslåtte mesterkokkene slappe av og nyte en drink i sine suiter – mens vi rydder og tar oppvasken.

Vi kan nå tilby to forskjellige kursprofiler som tilpasses de forskjellige gruppene:

“Prikken over i’en”

Det er en gammel sannhet at man også “spiser med øynene”. På dette kurset vil du lære å lage et deilig og fristende festmåltid med enkle detaljer som vil imponere dine gjester. Alle tipsene og de smarte løsningene kan også fint overføres til hverdagen for å sette en liten spiss på og skape variasjon i dagliglivet. Med fokus på gode lokale råvarer lager vi tre herlige og vakkert presenterte retter som setter nettopp “Prikken over i’en” i et måltid.

“Barsk mat”

Dette kurset fokuserer på den litt mer rustikke delen av det kulinariske spekteret. Cecilie brygger på å dele noen virkelig uimotståelige fristelser! Hun vil lære lære bort noen av de beste oppskriftene sine, som omfatter bl.a. hjemmelagde pølser og andre smakfulle herligheter med tilbehør. Vi lager mat med øl, og mat som passer til øl. Kvelden kulminerer i et deilig, raust måltid hvor alt det gode vi lager skal nytes med perfekt tilpasset drikke.

 

Gjester i gang med matkurs i N.A.L. -suiten

Cecilie Schandy Kvernvik sier:

Cecilie Schandy KvernvikVelkommen til en eventyrlig kurskveld i Sjømannsuitene! Den vil forhåpentlig bidra til at du får fornyet motivasjon og glede av å lage god mat til deg selv og dem du bryr deg om.  Jeg gleder meg til å vise deg mine beste oppskrifter, tips og triks og hjelpe deg til å lykkes på kjøkkenet.

Ingen forkunnskaper er nødvendig. Ønsket om å lære og en åpen holdning er et flott utgangspunkt. Sammen skal vi lage et minne og en god opplevelse av å mestre og gjøre noe fint sammen. Når du reiser fra et opphold og kurs på Det lille hotel, ønsker jeg at hjertet og magen din skal være fylt med glede og ny inspirasjon! Jeg gleder meg til å ta deg med inn i min verden av smaker og farger – og ikke minst vise deg hva vi kan lage av de nydelige råvarene Risør har å by på.

cecilie_signed