Colin Archer-suiten


Colin Archer-suiten, som er på ca. 55 m², ligger tilbaketrukket i første etasje i Krags gate 24. Det  er den eneste av våre suiter som er delvis tilpasset bevegelseshemmede, med en solfylt uteplass på bakkeplan.  

I tillegg til et soverom med dobbeltseng, har Colin Archer en stor, innebygd “himmelseng” i stuen – en garantert suksess blant ungene! Ellers finnes det et velutstyrt kjøkken, flislagt baderom med dusjkabinett, TV med flere kanaler, CD- og DVD-spiller, trådløst og kablet bredbånd pluss et lite maritimt bibliotek. Fra suiten er det kort gangavstand til gratis parkeringplass, torvet og indre havn.

KLIKK HER FOR Å BESTILLE

Colin Archer

Colin Archer (1832-1921) er en av våre mest berømte båtkonstruktører, født i Norge av skotske foreldre. Mest kjent er han for ishavsskuta “Fram”, som han konstruerte og bygget for Fritjof Nansen, og for sine vakre redningsskøyter med høyt fribord, jernkjøl og gaffelrigg. Flere av disse skøytene ble bygget i Risør og bidro til å redde mange liv.

Etter en storm i 1913 forsvant redningskøyta “Risør I” sporløst i Skagerrak med fire mann om bord. Tapet var stort og tragisk for byen, men takket være gode forsikringspenger kunne i det minste skuta selv snart erstattes. Den ble bygget på Holmen i Risør, fikk navnet “Risør II” og ble sjøsatt 16. september 1914 med seilnummer RS 30 – som den bærer fremdeles. I dag er Risør II byens stolthet som du kan mønstre på og bli med ut på tokt. Kontakt resepsjonen for nærmere detaljer.

I dag er Risør II byens stolthet som du kan mønstre på og bli med ut på tokt!

Fra Colin Archer-suitens gjestebok

”Colin Archer-suiten overgikk så til de grader alle forventninger vi måtte ha hatt. Thorild var bare et stort smil hele helgen. Dette trengte vi! Vi kommer tilbake!”

”Dette er det koseligste, peneste og mest personlige ”hotellet” jeg har bodd på noen gang!! Tusen takk for meg! Jeg kommer helt sikkert igjen!”

”Vi visste ikke hva ”suite” betød og var spent på dét, men ble kjempehenrykt da vi kom inn hit. For et sted! Vi vet hvor vi skal bo neste gang.”

”..Vi kommer igjen og da skal vi være lenger. Storartet!”

”I forbindelse med min utstilling i Kunstforeningen bodde vi her i Colin Archer Suiten i tre døgn. Vi har aldri bodd i så hyggelige omgivelser og avslappende miljø! Mede andre ord – vi følte oss som hjemme!”

”Colin Archer Suiten er en flukt fra dagens stress og harde kamp som interiørgrossist. Det er ikke lett å finne de rette ordene for å beskrive Sjømannssuitene som kan uttrykke den gode følelsen det er å kunne sette seg ned her ved bordet, tenne et lys, ta seg en øl og nyte musikk på CD-spilleren..”

”Velkommen Colin Archer – inn i min verden!
– en verden som er så lik for oss som jager fram
i et liv fylt av travelhetens stormkast
over hverdagens grunner der brottsjøene fra vårt selvskapte stress
truer med å knekke masten på vår lille skute

Da – ut av stormpiskende vindkast
Stiger som en reddende engel –
Som en oppfyllelse av sjelens lengsel etter liv
– et pust fra forgangne tider med stolte seil
Du redningsmann som så mange kan takke for livet.

Colin Archer – Jeg hyller deg!”

“It’s great to be staying in this suite that is so well-furnished Here I we have stayed in great comfort. The town is peaceful and beautiful. The people are friendly and helpful. It is great place to come for holiday. We heard that we are the first group of Asian people to stay in this suite, and we feel proud of it!”

“The Colin Archer Suite was ideal – very comfortable and perfectly located. We will carry home to the US many pleasant memories. Thanks for everything!”

“Har alltid hørt at Risør er en perle – og det var ingen overdrivelse. Vidunderlige dager! Kveldene har vi tilbrakt i vårt fine hjem her. Natten har jeg tilbrakt som Jeppe i baronens himmelseng..”

”Takk for oss i fantastiske omgivelser m. miljø her i Colin Archer Suiten. Fantastisk anlegg som gir ekstra pusterom fra hverdagens mas. Risør gjør godt for sjel og legeme. Takk!”

”Takket være tilfeldigheter og NAF-boken havnet vi her. Wow! V har kost oss!”

”Vi kommer igjen! Alt her er virkelig tilrettelagt for å kose seg og nyte livet.”

”Vi er målløse! For en opplevelse det har vært å være en praktfull høst-helg i idylliske Risør og den utrolig sjarmerende Colin Archer-suiten. Det er en opplevelse å studere detaljrikdommen. Bad og soverom tok nesten pusten fra oss. Vi er allerede i gang med å planlegge en face lift på vårt eget soverom..”

”det smakfulla boendet med stor känsla för kvalitet”

”Stemningsfullt, gjennomført og stilfullt. Selv en regntung novemberhelg blir lun og varm i Colin Archer! Et døgn i Risør som jav mersmak uansett årstid og vær.”

”…Farger, dekorasjoner og detaljer; alt er en estetisk nytelse! Vi kommer helt sikkert tilbake!”

”Takk for enda et opphold i Sjømannssuitene! Også Colin Archer var et hyggelig bekjentskap. Vi ser frem til neste besøk, og lider valgets kval om hvilken av suitene vi skal velge!”

”Under et kort opphold i Risør ble Colin Archer-suiten en oase som gav inspirasjon, atmosfære og et sterkt ønske om at vi snart får sjansen igjen”.

”Fra Nittedal – et sted ut på landet
Vi lengtet en tur ned til vannet
Fra vinter og snø
Til sol og til sjø
Vi mønstret på skuta skjærtorsdag kveld
På Colin Archer vi hadde det mer en vel!
Et mannskap på fire – det var ikke ille
Som landkrabber var vi jo glad for
At skuta sto stille”

”En nydelig suite i en praktfull liten by! Vi kommer tilbake!”

”Takk til vertskapet som i full tillit til sine gjester har innredet denne perlen her i Risør”.

”I would like to say that staying here in the Colin Archer Suite made my first time in Norway even more fascinating!”

“Vi var på utkikk etter et spesielt sted for å markere en personlig begivenhet, da vi I juli leste om dette hotellet I Aftenposten. Ønsket om en helg med særpreg som etterlot seg gode minner, ble oppfullt til fulle!”

”Et fantastisk flott sted – Et kjærlighetsrede! Vi kommer igjen!”

”Her er det kvalitet og tanke bak hver detalj. De gode sengene var perfekte for slitne rygger og gravide mager!”

”Det har vært en lise for sjelen å være her!”

”Sjelden en opplever så god sans for detaljer og god smak. Oppholdet (for kort) har vært en sann fornøyelse!”

”Colin Archer-suiten har vært vårt bryllupsrede i 2 dager. En perfekt ramme rundt en perfekt og nydelig bryllupsdag med vielse i ”Den Hellige Ånds Kirke” og fest på Stangholmen. Det var utrolig romantisk å komme tilbake hit som nygift med det maritime og vakre interiøret som er her!”

”Du verden – Den som kunne bo her i denne deilige lille by!”

”We arrived yesterday to find the lovely white houses of Risør bathed in sunshine below a blubell-coloured sky. The beuty of the village exceeded my expectations, and this apartment is stylish, pristine and most interesting. “

“Wow så flott” Vi har det godt! Etter 30 års samboerskap piffet dette opp til nye 30! Vi kommer igjen!”